Mandić: "Ubijena je demokratija u Centru, Ademović preslušava sastanke komisije"

0
L. M.
Mandić: "Ubijena je demokratija u Centru, Ademović preslušava sastanke komisije"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Srđan Mandić

Aktuelni načenik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić sazvao je press konferenciju na kojoj je govorio o dešavanjima u općini, a posebno se osvrnuo na sjednicu Općinskog vijeća koja je održana u četvrtak.

Na press konferenciji su se obratili i vijećnici Dragan Stevanović i Aida Koluder-Agić koji su govorili o provođenju referenduma.

"Ono što je obilježilo jučerašnju sjednicu je nešto što bih ja mogao nazvati ubistvom demokratije u Općinskom vijeću Centar. Načelniku Općine se oduzima riječ, ne dozvoljava mi se da se obratim vijećnicima. Tri, četiri godine sam u ovom poslu, ovo što smo jučer doživjeli je nešto što izaziva osjećaj mučnine i stida što dijelimo općinske klupe sa ljudima koji su kršili sve moguće poslovnike", rekao je Mandić.

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

Kazao je da su vijećnici Naroda i pravde na sjednici dobili riječ i po 15 puta dok se drugima riječ oduzima.

"Prvo je vijećnik Velija Katica u jednom trenutku rekao da su napravili grešku zato što su kopirali referendum u Starom Gradu na šta se vijećnik Ademović nadovezao sa i rekao da je u Starom Gradu načelnik u zatvoru", rekao je Mandić te dodao da u njegovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

Podsjetio je na riječi predsjednika Kluba NiP-a Hidajtea Porića: 'Postoji li mogućnost da nam neko donira papiriće?'.

"Ne postoji ta mogućnost i nema potrebe jer Općina ima novac, ja sam donio odluku o preraspodjeli. Ne možete samo reći kupite nam 60.000 papirića, jer to nije precizna instrukcija. Komisija za opoziv je tražila da ja dođem na jedan od tih sastanaka, ja sam došao, stavio na raspolaganje službe. Pokušao sam ih upozoriti na jdnu veoma važnu stvar, operativni plan koji je ta komisija sačinila je uopšten", rekao je Mandić.

Mandić tvrdi da mu je rečeno da se sastanci Komisije snimaju.

"Imam problem da se taj adio zapis dostavlja Jasminu Ademoviću i da on jučer citira na sjednici određene izjave šta sam rekao ja, šta je rekao moj saradnik. Postavljam pitanje šta će jednom vijećniku tonski zapis sa sjednice Komsije? Ja to neću dozvoliti i od sada će se korespodencija održavati putem elektronske pošte. Neće me niko snimati na sastanku, to nije istraga, možda je on odgajan u takvom duhu da se provode policijske istrage", navodi Mandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije