Zgrada MUP-a uskoro na novoj lokaciji: Ponuđene tri opcije za izgradnju objekta

Radiosarajevo.ba
Zgrada MUP-a uskoro na novoj lokaciji: Ponuđene tri opcije za izgradnju objekta
FOTO: Radiosarajevo.ba / MUP KS-a
U Općini Centar je u ponedjeljak 27. augusta 2018. godine organiziran sastanak na kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva za unutrašnje poslova Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju KS-a i Općine.

Tema sastanka je utvrđivanje potencijalne pogodne lokacije za izgradnju objekta za smještaj Ministarstva za unutrašnje poslove KS-a. U svom uvodnom izlaganju ministar MUP-a Vedran Mulabdić je kazao da je za ovu namjenu Vlada KS-a osigurala iznos od dva miliona KM.

"Svjestan sam činjenice da je ovo veliki kapitalan projekt za koji treba dosta vremena i novca ali želio bih da se barem pokrenu neke aktivnosti tokom mog mandata. Svi objekti koje koristi MUP KS -a su ili iznajmljeni ili pod restitucijom. Na ovaj način želimo trajno riješiti smještaj naših pripadnika. Također bismo na ovaj riješili pitanje zakonskih odredbi koje nalažu da za počinioce ili žrtve maloljetničkog nasilja imamo posebnu uređenu prostoriju za njihov smještaj", objasnio je Mulabdić.

Sastanak u Općini Centar - undefined

Foto: Općina Centar: Sastanak u Općini Centar

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom kazao da ova Općina može ponuditi nekoliko potencijalnih lokacija za ovu namjenu.

"Meni bi bilo jako važno da sjedište vašeg ministarstva bude na području općine Centar. Mi vama možemo ponuditi nekoliko lokacija koje vi možete poslije obići da vidite da li neke odgovaraju za vaše potrebe. Od ponuđenih lokacija dvije su u vlasništvu Općine Centar ispod tranzita odnosno Puta Mladih muslimana, u Vilsonovom te u Nahorevskoj ulici gdje ima dobrih prostornih mogućnosti, kao i Jukićevoj ulici preko puta firme Bosnalijek gdje možemo izdvojiti od 5.000 m 2 zemljišta. U narednom periodu možete zajedno s nama obići ponuđene lokacije da vidite koja najviše odgovara vašim potrebama", kazao je Ajnadžić.

Sastanku je, osim savjetnika općinskog načelnika za investicije Mustafu Resića i predstavnika nadležnih općinskih službi, također prisustvovao i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić. Na nalog općinskog načelnika sutradan su predstavnici Općine Centar i MUP-a KS obišli ponuđene lokacije koje mogu bitiiskorištene za izgradnju novog sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona
Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije