Ljepši i veseliji Stari Grad: Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva

Fena
Ljepši i veseliji Stari Grad: Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva
Općina Stari Grad večeras je na Baščaršijskom trgu ozvaničila početak projekta "Ljepši i veseliji Stari Grad - Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva".

Manifestacija je krenula ispred Katedrale svečanim defielom Mostarskih mažoretkinja, Sarajevo Drum Orchestra i limenog orkestra kroz ulice Ferhadija i Sarači, a centralna svečanost održana je  Baščaršijskom trgu.

Poslije nastupa mažoretkinja u programu su učestvovali učenici starogradskih osnovnih škola Edhem Mulabdić, Vrhbosna, Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković i Zavoda Mjedenica, a manifestacija je završena velikim vatrometom. 

Projekt Ljepši i veseliji Stari Grad - Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva, podrazumijeva i postavljanje zvučnika u ulici Štrosmajerova s kojih će biti emitirana prigodna praznična muzika.

U okviru projekta bit će održano i takmičenje u izboru najboljeg selfija iz Starog Grada, putem općinske FB stranice.

Projekt realiziraju Općina Stari Grad putem Sektora za lokalni razvoj i Sarajevo Navigatora s ciljem poticanja razvoja privrede u najstarijoj gradskoj općini, privlačenjem većeg broja turista za vrijeme predstojećih praznika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije