Lijepe vijesti: Uskoro rekonstrukcija dvorane 'Mirza Delibašić'

0
Fena
Lijepe vijesti: Uskoro rekonstrukcija dvorane 'Mirza Delibašić'
Foto: Fena / Dvorana "Mirza Delibašić"

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo planira rekonstrukciju legendarne dvorane "Mirza Delibašić" Centra Skenderija u okviru jednog od najznačajnijih događaja u oblasti turizma - Međunarodnog sajma turizma Sarajevo Destination Festival, koji će biti održan od 25. do 27. aprila naredne godine.

Ministarstvo je odobrilo 880.000 KM kako bi sufinansiralo realizaciju održavanja sajma, ali i obnovu sajamske dvorane koja je tokom agresije pretrpjela značajna oštećenja.

Kako su kazali za Fenu iz Kantonalnog javnog preduzeća Centar "Skenderija", fokus ovog finansijskog poduhvata usmjeren je na rekonstrukciju plafona u dvorani "Mirza Delibašić", nabavku itisona, crnog platna za estetsko uređenje prostora, postavljanje posebnog platna za tribine, sanaciju dotrajalih toaleta, te akviziciju potrebnih tehničkih pomagala neophodnih za organizaciju sajmova - poput led displeja, led rasvjete za dvoranu, te brojača posjeta.

Supruga Denisa Bećirovića ponovo oduševila na prijemu Dana nezavisnosti BiH

Supruga Denisa Bećirovića ponovo oduševila na prijemu Dana nezavisnosti BiH

"Ubrzano radimo na pripremi i realizaciji ovih aktivnosti kako bismo osigurali pravovremenu rekonstrukciju dvorane, ključnog elementa za uspješno održavanje Sajma turizma. Rekonstrukcija je od presudnog značaja za obnovu i modernizaciju prostora Skenderije kako bi se adekvatno odgovorilo potrebama velikih događaja poput ovog sajma turizma", kazali su.

Rekonstrukcija dvorane "Mirza Delibašić" ne samo da će omogućiti uspješno održavanje ovog događaja već će i biti simbol obnove i transformacije Skenderije kao centralnog mjesta kulturnih i sajamskih dešavanja u srcu Sarajeva.

Sarajevo Destination Festival je mjesto okupljanja turističkih zajednica i cjelokupne turističke industrije u cilju promocije pojedinačnih turističkih destinacija zemalja regiona, Balkana i Evrope, ali i svijeta.

Destination Festival će promovisati cjelogodišnju turističku ponudu svake od zemalja učesnica, te dati uvid u cjelokupne sadržaje pojedinih destinacija, kroz prezentacije, gastronomske, folkorne, muzičke i druge sadržaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije