Lijepe vijesti iz Sarajeva: U Dječijoj kući pušten u rad multimedijalni sistem

Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti iz Sarajeva: U Dječijoj kući pušten u rad multimedijalni sistem
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Puštanje u rad multimedijalnog centra

Danas je u Dječijoj kući u Sarajevu pušten u rad multimedijalni sistem koji se sastoji od centralne konferencijske jedinice, konferencijske baze i mikrofona, polarizatora 3D slika i slične opreme, čime su stvoreni najbolji uslovi za održavanje konferencija, seminara, kao i filmskih projekcija.

Ukupna vrijednost donirane opreme iznosi 30.000 KM.

Ovim povodom u Dječijoj kući su se obratili javnosti načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i v. d. direktorice Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo Zorica Miličević.

Načelnik Koldžo je prije svega naglasio kako Dječija kuća, koja se brine za mladu populaciju, zaslužuje jedan savremeni multimedijalni sistem i da ovaj projekt treba biti putokaz i ostalim lokalnim zajednicama.

"Nakon rekonstrukcije objekta svakako da je bila potrebna i nabavka sofisticirane opreme. Ove godine smo i za tu namjenu iz budžeta izdvojili novac uprkos svim problemima s pandemijom koronavirusa. Iduće ulaganje će biti u nabavku računarske opreme, opreme za robotiku, elektroniku, a tu će biti čak i 12 dronova. Na ovaj način će sekcija mladih inovatora moći još bolje i brže raditi. S obzirom na tehnološki napredak i ova oprema će zastarjeti, pa ćemo svakako nastaviti konstantno ulagati u osavremenjavanje opreme", podvukao je Nedžad Koldžo.

Zorica Miličević, v. d. direktora Međunarodnog centra, kaže da otkako su dobili objekat na Grbavici na upravljanje da traju aktivnosti i da su silovito krenuli s poslom.

"Ovdje imamo četiri radionice i ne prestajemo s radom. Otvorena je i biblioteka, a tu je i popratna čitaonica. Više od 10.000 djece od marta učestvovalo je u raznim projektima našeg centra. Permanentno imamo podršku Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo naš je stalni domaćin, i zahvaljujemo mu na ulaganju", istakla je Miličević.

Važno je istaći i to da je Međunarodni centar za djecu i omladinu, čiji je osnivač Općina Novo Sarajevo, dobitnik prestižnog certifikata kojim se potvrđuje da je poslovni subjekt s najboljom bonitetnom ocjenom u našoj državi za 2020. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije