Lijepe vijesti iz Opće bolnice: U protekla 24 sata rođeno devet beba

0
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti iz Opće bolnice: U protekla 24 sata rođeno devet beba
Foto: Pexels / Ilustracija / Novorođenčad

Divne vijesti stigle su ovog jutra iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo, rođeno je devet beba u ovoj ustanovi u protekla 24 sata.

Kako su saopštili iz pomenute ustanove, na hospitalizaciju u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo primljena su 72 pacijenta, a 52 su otpuštena iz ustanove.

Na Urgentnom centru opservirano je 109 pacijenata, od kojih je 9 primljeno na bolničko liječenje. Na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku jučer je urađeno 413 pregleda, među kojima je bilo 34 CT- dijagnostike, 167 UZ-dijagnostike, 24-RTG pluća, 31-MRI dijagnostike itd., a 307 na Odsjeku za kliničku laboratoriju .

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Na Kabinetu za akušerstvo jučer je bio 121 pregled, Kabinetu za ortopediju 108, Kabinetu za otorinolaringologiju 74, Kabinetu za opću hirurgiju 54, Kabinetu za neurologiju 51, Savjetovalištu za dermatovenologiju 38, Ambulanti za anesteziološke preglede 22.

Prethodnog dana u Općoj bolnici su rođene 3 bebe, a u operacionim salama je urađeno 26 operacija i to 9 hitnih i 17 planiranih. Ukupno je bilo 1.505 pregleda i 6. 318 pruženih zdravstvenih usluga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije