Svaka riječ pohvale, malo je: Duple smjene u bijeljinskoj Bolnici kako bi se ukinule liste čekanja

2
Radiosarajevo.ba
Svaka riječ pohvale, malo je: Duple smjene u bijeljinskoj Bolnici kako bi se ukinule liste čekanja
Foto: Facebook / Bolnica Bijeljina

Kardiolozi iz Bijeljine odlučili su da rade duple smjene kako bi pregledali sve pacijente koji se nalaze na listi čekanja. 

Kako je saopšteno iz biljeljinske Bolnice u četvrtak, 30. marta, ova odluka ostaje na snazi do daljnjeg.

Odlukom kardiologa zaposlenih u bijeljinskoj bolnici, ubuduće će se na internističkom odjeljenju raditi duple smjene kako bi ukinuli tzv. liste čekanja. U ovoj zdravstvenoj ustanovi svakog mjeseca bude pregledano oko 500 kardioloških pacijenata, a ljekari će smjene raditi bez finansijske nadoknade.

Šaćir Filandra: "Trojka" – između Svoje vlasti i Naše države

Šaćir Filandra: "Trojka" – između Svoje vlasti i Naše države

"Nijedan pacijent trenutno ne čeka na pregled, ko god želi da se zakaže može se zakazati i biti pregledan koliko sutra. Mi koji smo malo više vremena provodili u nekim drugim segmentima kardiologije smo odlučili da se žrtvujemo za ovaj dio kako bi sugrađani bili pregledani i što zadovoljniji", kaže načelnik Odjela za internističke grane Aleksandar Janjičić.

Pored internističkog, liste čekanja ukinute su i na drugim odjeljenjima. Zbog povećanog broja pacijenata, iz bolnice najavljuju otvaranje još jedne angio sale.

"Kardiolozi i menadžment su odlučili da krenemo u nabavku još jedne angio sale što vjerujem da će biti realizovano u narednih nekoliko mjeseci”, ističe ravnatelj JZU Bolnica Sveti Vračevi Zlatko Maksimović.

Bolnici Sveti vračevi gravitira pet opština regije Bijeljina i Birač, a u angio sali godišnje bude izvedeno više stotina intervencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije