Samo u BiH: Radivoj kao predsjednik mjesne zajednice prisvojio više od 12 hiljada maraka

0
Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Radivoj kao predsjednik mjesne zajednice prisvojio više od 12 hiljada maraka
Foto: BDGW / Novac, Ilustracija

Radivoj S. (32) iz Brčkog optužen je da je obavljajući funkciju predsjednika mjesne zajednice u Brčkom prisvojio 12.109 KM i tako oštetio MZ.

Protiv njega je optužnicu podiglo Tužilaštvo Brčkog, koje ga tereti da je krivično djelo počinio od početka 2018. do kraja 2020. godine, nakon što su mjesnoj zajednici u tom periodu od Vlade Brčko distrikta uplaćena sredstva za redovan rad i projekte u ukupnom iznosu od 16.000 KM.

Kako se navodi, 2018. godine sa računa mjesne zajednice podigao je i potrošio 1.499,22 KM, a to je pravdao fiktivnim računima za gorivo benzinske pumpe.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Te godine sa računa mjesne zajednice podigao je sebi 600 KM, a sredstava pravdao fiktivnim ugovorom o izvođenju radova na održavanju prostora oko MZ.

Terete ga i da je 2019. godine sa računa mjesne zajednice podigao i prisvojio 2.010 maraka, koje je na račun mjesne zajednice uplatila Vlada Brčko distrikta BiH za čišćenje prostora oko zgrade mjesne zajednice.

Takođe je i 2019. i 2020. godine sa računa podigao i  prisvojio 3.000 KM, što je pravdao fiktivnim ugovorom za pružanje usluga konobara i keteringa povodom obilježavanja parastosa i nekoliko fiktivnih računa.

Terete ga da je 2020. godine uzeo 4.000 KM, svjestan da se radi o sredstvima za čišćenje prostora oko zgrade MZ Bukovac. Te godine je sa računa mjesne zajednice podigao i 700 KM, a jednom i još 300 KM, a između ostalog, utrošak tih sredstava pravdao i fiktivnim ugovorom o pomoći u održavanju groblja, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije