Kvarovi, nema dovoljno vode iz vrela... Veliki dio Sarajeva i danas bez vode

Radiosarajevo.ba
Kvarovi, nema dovoljno vode iz vrela... Veliki dio Sarajeva i danas bez vode
KJKP Vodovod i kanalizacija / Ilustracija
I danas će veliki dio Sarajeva biti bez vode, a u saopćenju KJKP Vodovod i kanalizacija nije navedeno kad se očekuje normalizacija vodosnabdijevanja.

"Popravke kvarova danas će se raditi na lokacijama: Osik, Mekote, Drage Filipovića, Hendekuša, Mandrina, Gornji Kartal, Donji Kartal, Mihrivode, Vrbanjuša, Hercina, Pirin Brijeg, Safvet-bega Bašagića, Sagrdžije, Isaka Samokovlije, dio naselja Velešići, Pofalići, ul. Zahira Panjete, Drinska, Fra Grge Martića, Poturšehidina, te dio naselja: Briješće Brdo, Sokolje i Boljakov Potok. 

U sklopu poslova na izradi Studije za neprihodovanu vodu, danas je planirana zamjena graničnih zatvarača i bez vodosnabdijevanja će biti naselja: Nadmlini, Hamdije Kreševljakovića, At Mejdan, Bistrik, Obala Isa bega Ishakovića, Toplik, Mustaj Pašin Mejdan, Nevjestina, dio naselja Kovači, Obala Kulina bana, Maršala Tita, Ferhadija, Mula Mustafe Bašeskije, područje Baščaršije, Branilaca grada, Radićeva i ostale ulice u centralnom dijelu grada. Za dio ulica pokušat će se osigurati alternativno vodosnabdijevanje sa smanjenim pritiskom."

Zbog smanjenja količina vode s Jahorinskih vrela, u toku dana dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u padinskim dijelovima Trebevića.

U Dispečerskom centru primljene su ukupno 32 telefonske i terenske prijave (devet na vodomjerima, 23 na vodovodnoj mreži), a Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata planirala je izlazak na deset lokacija radi opravljanja kvarova. Radovi će se izvoditi u ulicama: Nadmlini, Mandrina, Hercina, Hrvatin, Mali sokak, Isaka Samokovilije, Braće Begić, Reisa Fehima Spahe, Mekote, Kobilja Glava, a na više lokacija radit će se odleđivanje priključnih cjevovoda.

Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 8 sati imala prijavljen 61 kvar u šahtovima tj. vodomjernim garniturama, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije