Kultni plato Centar Skenderija uskoro dobija novo ruho

Fena
Kultni plato Centar Skenderija uskoro dobija novo ruho
Rekonstrukcija platoa Centra Skenderija koja podrazumijeva promjenu hidroizolacije, uklanjanje dotrajalih crvenih ploča i postavljanje sivih, prolongirana je zbog žalbe jednog od ponuđača na tenderu.

Direktor Centra Skenderija Almir Kapo kazao je da je javni poziv završen, te da će rekonstrukcija početi čim dobiju odgovor iz Ureda za razmatranje žalbi BiH.

Dodao je da je sredstva osigurala Vlada KS-a putem Razvojne banke u vrijednosti od 904.000 KM.

Plato Skenderija je kultni gradski trg koji spaja sve objekte Centra Skenderija, a svečano je otvoren premijernom projekcijom filma "Bitka na Neretvi" 29. novembra 1969. godine.

Dijelom zbog ratnih djejstava, a dijelom zbog vremena, Plato Skenderija danas je zapušten i u značajnoj mjeri devastiran te predstavlja ruglo Sarajeva. Novi sadržaji kao što su šetnice, fontane, uređene trgovke i nove fasade, samo su neki od planova koji bi trebali biti realizovani u okviru njegove rekonstrukcije kako bi prostor od 10.000 kvadratnih metara bio prepoznatljiv u cijelom gradu.

Pored platoa, Centar Skenderiju čine Dom mladih, Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi, Privredni grad, Dvorana "Mirza Delibašić" te ledena dvorana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije