Konaković o UNSA: Sramotno je da su nam zlatne značke na birou

A. B.
Konaković o UNSA: Sramotno je da su nam zlatne značke na birou
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo prokomentirao stanje u akademskoj zajednici u Kantonu Sarajevu, kazavši kako su potezi određenih dekana i prorektora sramotni.

Konaković je kazao kako je odnos bh. društva prema akademskim građanima sramna te da još uvijek na Zavodu za zapošljavanje postoji imena sa zlatnim značkama, asistenti i najbolji studenti.

"Sramota je da svi ti najbolji ljudi među nama nemaju bar deset procenata od finansiranja univerziteta. Zbog hrabrosti i odlučnosti ove Vlade KS-a je otvoreno pitanje kako zlatne značke, studenti, asistenti, redovni i vanredni profesori, odnosno kako njihovi dekani i poslodavci zapošljavaju svoje ljude na univerzitete", rekao je premijer KS-a.

Konaković je kazao kako je uvidom u poreznu dokumentaciju dobio informaciju da je jedan od prorektora na UNSA naplatio 80.000 KM za godinu dana, dok je jedan dekan u istom periodu naplatio 68.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije