Konaković: Vodu su trošili 30 puta više nego što su plaćali

Radiosarajevo.ba
Konaković: Vodu su trošili 30 puta više nego što su plaćali

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković oglasio se na Facebook profilu o kontrolama u Javnom komunalnom preduzeću (JKP) RAD Sarajevo.

Konaković u Rad-u: Zbog tajkuna sa Ilidže radnici Rad-a imaju mizerne plate

Konaković je napisao da prvi rezultati kontrola u JKP RAD su stigli.

"Dvadesetak pregledanih, većina još uvijek dostavlja dokumentaciju i odugovlači. Pet pregledanih plaća oko 6.300 kvadrata a trebali bi plaćati oko 35.000 kvadrata. Više od 28.000 kvadratnih metara je neprijavljeno za odvoz smeća na samo pet objekata. Pojavio nam se i Bosnaplast, napadač na kamere plaća umanjene fakture, nije neko iznenađenje. Pet puta manje u prosjeku plaćaju od realne cijene", napomenuo je Konaković na Facebooku.

Govoreći o Vodovodu i kanalizaciji (ViK), predsjedavajući Skupštine KS napomenuo je da "famozni Hoteli Ilidža plaćaju 120 kubnih metara vode mjesečno, a troše 100 kubika vode dnevno".

"Skoro 30 puta više troše nego plaćaju. Isključeni su danas sa mreže. Stigla nam je danas i konačna informacija o primopredaji u Turističkoj zajednici. Prestrašno. To ćemo posebno", poručio je Konaković, dodavši da "sada više nema dileme zašto je komunalna privreda na koljenima". 

Upozorio je na monopol na tržištu.

"Preduzeća propadaju. Zaposlili su stranačke kolege i rođake, tajkunima ne naplaćuju usluge. Tendere dobijaju stranačke firme. Iz budžeta godinama plaćamo tu stranačku hobotnicu. Nema više. Kraj", poručio je na kraju Konaković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije