'Pokazali ste da vas ni naoružani pljačkaši ne mogu uplašiti'

Radiosarajevo.ba
'Pokazali ste da vas ni naoružani pljačkaši ne mogu uplašiti'
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je sa ministrom unutrašnjih poslova Vedranom Mulabdićem obišao Upravu policiju.

Tom prilikom razgovarao je sa policijskim službenicima koji su učestvovali u akciji hvatanja kriminalne grupe koja je opljačkala objekt Amko Komerc u Vogošći.

"Sigurnost naših građana je jedan od primarnih zadataka sistema kojim upravljamo. Vaš posao je da na terenu uradite sve što je moguće kako biste zaštitili njihove živote i imovinu. Radite jedan od najtežih i najodgovornijih poslova i svakodnevno ste izloženi riziku da i vaš život bude ugrožen.

U zadnjoj akciji ste pokazali da vas ni pljačkaši naoružani dugim cijevima nisu uplašili ni pokolebali u obavljanju vaše dužnosti. Na tome vam čestitam i u ime svih građana Kantona Sarajevo se zahvaljujem”, istakao je premijer Konaković.

"U prvih 15 mjeseci rada ove vlade, izdvojili smo novac za nabavku opreme i naoružanja, za prijem novih 130 policajaca, za kupovinu novih automobila i nabavku novih radara, a sve to kako bi popravili sigurnosnu situaciju u našem gradu. Izražavamo punu podršku vašim aktivnostima i još ćemo jače i odlučnije u svakom segmentu stajati iza vas koji ste prvi bedem odbrane od kriminala u našem gradu. Svjedoci smo da ovaj sistem nije bio pravedan prema policiji u našoj bliskoj prošlosti, u nekim akcijama dešavalo se da pošteni policajci ostaju čak i bez posla zbog obračuna sa kriminalcima.

Neće se nikad više desiti ta famozna "decertificiranja" policajaca koji pošteno rade posao. Vaš zadatak jeste da budete servis i pomoć našim građanima, da budete pravedni i ljubazni prema njima, ali da istovremeno budete vrlo oštri prema svima koji ugrožavaju sigurnost našeg grada. Kao čovjeku, žao mi je što je došlo do smrtne posljedice u zadnjoj akciji, ali to nije bio vaš izbor, vi ste branili svoje živote i živote naših građana. Nadam se da će ovi mladi ljudi koji su odabrali put kriminala, udomaćili se u pljačkama i upotrebi vatrenog oružja, počeli su šetati i sa dugim cijevima po gradu, shvatiti da sa druge strane stoji organizovan sistem koji će se tome snažno suprostaviti", naveo je Konaković.

Ministar Mulabdić najavio je da će u okviru svojih nadležnosti i u skladu sa procedurama adekvatno nagraditi ove hrabre momke, zbog kojih, kako je rekao, osjeća posebnu čast i ponos jer ih predvodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije