Teško povrijeđen pješak na Baščaršiji

Fena
Teško povrijeđen pješak na Baščaršiji
/ FOTO: Arhiva
Jučer se oko 23.30 sati na kolovozu ulice Telali, naspram tramvajskog stajališta "Baščaršija ", općina Stari grad, dogodila saobraćajna nezgoda.

Putničko vozilo "WV Golf IV", registarskih oznaka K40-E-540, vlasništvo L.V., kojim je prije sticanja prava na upravljanje, upravljao K.S. (1995) iz Sarajeva, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka Č.K. (1989) iz Sarajeva.

Nakon saobraćajne nezgode, K.S. udaljio se s vozilom sa lica mjesta, a zatim je narednog dana u 1.20 sati samovoljno pristupio u službene prostorije Prve Policijske uprave (PU) Policijske stanice (PS) Stari grad.

Teške tjelesne povrede zadobio je pješak Č.K, kojem je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš", gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS).

Saobraćaj: 591 prekršajni nalog

Tokom prethodnog dana, službenici policije MUP-a KS, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja,  uručili su 591 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 20 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 11 osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a devet vozila je isključeno jer nisu bila registrirana, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije