Vlada KS-a / Konaković: Detekcija stanja vodovodne mreže jedan od najbitnijih projekata

31. 01. 2017. u 15:39:00 Fena

Shares: 0

Detekcija stanja vodovodne mreže jedan je od najbitnijih projekta u mandatu ove vlade.

"Ona bi nam trebala pokazati sve pravce, tempo i brzinu rekonstrukcije vodovodne mreže, sve nelegalne potrošače na mreži, stanje energetskih potencijala vodovoda i ustanoviti ispravnost pumpi ili agregata te drugih uređaja koji bi se eventualno trebali zamijeniti", izjavio je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na prvom sastanku organiziranom u Institutu za hidrotehniku (HEIS), a posvećenom izradi Studije za smanjenje neprihodovane vode u KS-a.

Na tenderu koji je završen krajem prošle godine taj institut je odabran kao kreator studije, čime je detekcija stanja u vodovodnoj mreži u praktičnom smislu mogla početi.

Zbog ozbiljnosti ovog projekta Vlada je odlučila imenovati nadzorni tim od nekoliko eksperata iz ove oblasti sa zadatkom da ubrzaju procedure i izbjegnu sve eventualne greške.

"Ovaj sastanak pokazao je da je Vlada donijela pravu odluku jer je na njemu uočeno da su stvari mogle krenuti eventualno drugim putem, ali je na sreću to uspješno ispravljeno jer je uspostavljena dobra koordinacija HEIS-a, izvođača radova Vodovoda, nadzornog organa Vlade i Ministarstva za komunalnu privredu i infrastrukturu", kazao je premijer Konaković i dodao da će o svim rezultatima njihovog zajedničkog rada javnost biti redovno izvještavana.

Sastanku su prisustvovali ministar za komunalnu privredu i infrastrukturu Senad Hasanspahić, direktor Vodovoda i Kanalizacije Nezir Hadžić te članovi nedavno imenovanog stručnog tima koji će vršiti nadzor nad izradom te studije, saopćeno je iz Press službe KS-a. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA