! / Kolegij Skupštine KS u četvrtak određuje datum sjednice za smjenu Vlade u Sarajevu

24. 12. 2019. u 15:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković zakazao je danas održavanje sjednice Kolegija Skupštine za četvrtak, 26. decembra, na kojoj je planirano razmatranje samo jedne tačke dnevnog reda vezane za utvrđivanja datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

“Stranka demokartske akcije je dostavila zahtjev uz 18 potpisa, međutim, bez detaljnog obrazloženja. Zatražio sam u petak da ga dostave, ali oni to do danas nisu učinili. Ipak, sazvao sam sjednicu Kolegija kako bismo utvrdili datum održavanja sjednice na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi”, objasnio je predsjedavajući Konaković.

Dodao je kako, bez obzira na nepotpunu proceduru, niko ne želi da stoji na putu demokratiji.

“Oni su pokazali 18 potpisa i time pokazali da procedura može biti započeta”, istakao je predsjedavajući Konaković.

Naglasio je i kako se neće dozvoliti nikakvi nezakoniti rokovi.

“Od dana dostavljanja Vladi dokumenta u kojem se od njih traži izjašnjenje, u roku od mjesec dana održat će se ta sjednica”, precizirao je predsjedavajući Konaković.

Najavio je i da će sutra u toku dana Vladi dostaviti dokument na izjašnjenje, iako nije detaljno obrazložen.

“Svi članovi Vlade će sigurno imati dovoljno vremena da detaljno obrazlože sve ono što misle da su dobro uradili - kazao je predsjedavajući Konaković”, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA