Edukativni video: Kako pravilno odlagati otpad

0
Radiosarajevo.ba
Edukativni video: Kako pravilno odlagati otpad
FOTO:Screenshot / Kako pravilno odložiti otpad

Kao što je i najavljeno ranije, KJKP RAD d.o.o. Sarajevo nastavio je sa aktivnostima na edukaciji stanovništva o pravilnom postupanju sa otpadom i odlaganjem selektivno prikupljenog otpada na zelene otoke u pripadajuće kontejnere.

Pored otpada proizvedenog u domaćinstvima, a kao česta pojava koju imamo prilike vidjeti posebno u jesenjem i proljetnom periodu jeste odlaganje zelenog otpada koji potiče iz vrtova, voćnjaka ili bašti u kontejnere koji su namijenjeni za odlaganje komunalnog kućnog otpada.

Tim povodom urađen je poseban dio u videu koji se odnosi na kompostiranje i način kako da od zelenog otpada u kombinaciji sa biootpadom iz domaćinstva može iskoristiti kao resurs koji će se koristiti kao prehrana u voćnjacima, vrtovima i baštama umjesto umjetnih gnojiva.

Detalji nove policijske akcije u Sarajevu: Objavljeni inicijali šest uhapšenih osoba

Detalji nove policijske akcije u Sarajevu: Objavljeni inicijali šest uhapšenih osoba

"Navike je najteže promijeniti, ali nije nemoguće, samo je potrebno malo više vremena da bi se to realizovalo.

Donosimo Vam kratki, edukativni video koji će pomoći u promjenama navika i postepenom smanjenju ukupne količine proizvedenog otpada u domaćinstvima", napisali su iz RAD-a na svojoj Facebook stranici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije