Kažnjena žena, ćilimi i redar podijelili građane Sarajeva

9
Radiosarajevo.ba
Kažnjena žena, ćilimi i redar podijelili građane Sarajeva
Foto: Komunalne službe Kantona Sarajevo / Kažnjena žena, ćilimi i redar podijelili građane Sarajeva

Veliku pažnju bh. javnosti izazvala je današnja fotografija koja je 'osvanula' na Facebook stranici Komunalne službe Kantona Sarajevo.

Komunalna služba je saopćila da ulicama nije mjesto za pranje ćilima i u prilog tome postavila fotografiju na kojoj se vidi kako redar kažnjava gospođu koja je to radila u Hrasnici.

Objava je izazvala brojne komentare. Građani su se podijelili u dvije grupe - oni koji podržavaju gospođu i oni koji podržavaju komunalnu inspekciju.

Oni koji su uz redare kažu da je kazna trebala biti napisana jer pranje ćilima nije razlog da se zaustavi saobraćaj, dok drugi smatraju kako gospođa nikako nije smjela biti slikana dok joj se piše kazna i kako bi za to mogla podnijeti tužbu.

"Da je pametna tužbu da vam složi za ovo nedozvoljeno slikanje, zašto ne kažnjavate za smeće", jedan je od komentara koji su privukli
dosta lajkova onih koji su na strani kažnjene žene.

S druge strane, komentar građanina koji je na strani redara kaže:

"Napokon tinja civilizacija. Nadam se da će ova praksa zaživjeti i u centru Sarajeva, da se papcima objasni šta je avlija, šta livada a šta pločnik, pješačka zona i slično".

Bilo kako bilo, gospođa će morati platiti kaznu za nepromišljen potez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije