Kantonalna vojska najjača: Djeca pjevala i recitovala Konakoviću

Radiosarajevo.ba
Kantonalna vojska najjača: Djeca pjevala i recitovala Konakoviću
/ Press KS
Petnaestero djece iz vrtića 'Slavuj' s njihovim odgajateljicima Nerminom Fočak, Edinom Gafić i Medihom Forto ugostio je danas premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Njemu je djevojčica Lana ovom prilikom uručila sliku s motivom grada Sarajeva.

Djevojčice i dječaci su se premijeru Konakoviću pojedinačno predstavili i postavljali mu brojna pitanja na koja je premijer sa zadovoljstvom odgovarao, navodi se iz press-službe Kantona Sarajevo.

Interesiralo ih je i kako se to premijer Konaković igrao kad je bio mali i kad će im doći u posjetu.

Pored pitanja, četverogodišnjaci i petogodišnjaci su premijeru Konakoviću, uz pratnju na gitari njihove odgajateljice Edine, pjevali i recitovali te još jednom i na ovaj način potvrdili da su djeca zaista vojska najjača, saopćeno je.

Ova današnja posjeta organizirana je u okviru obilježavanja 'Dječije nedjelje' u Kantonu Sarajevo s ciljem da se mališani na jedan neposredan načini upoznaju s premijerom Konakovićem.

Odgajateljice su rekle da premijer podržava osnaživanje porodice i svojim zalaganjem doprinosi ostvarivanju prava djeteta na odrastanje u podsticajnom i institucionalnom odgoju i obrazovanju, saopćeno je iz press-službe KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije