Kako neodgovorni građani ometaju čišćenje snijega s ulica?

H. A.
Kako neodgovorni građani ometaju čišćenje snijega s ulica?
Iako nam vremenska prognoza iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuje od petka manje minuse, snijega će nastaviti padati i u narednim danima.

U Hercegovini i većem dijelu Bosne padat će kiša i snijeg, i tako do subote. Radnici KJKP Rad su spremni, ali ponovo upućuju i apele Sarajkama i Sarajlijama.

Kako nam ističe Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP Rad, generalno građani se pridržavaju smjernica i uputa za nebacanje snijega na saobraćajnicu.

"No, dovoljno je da se nađe dvoje neodgovornih stanovnika da moramo izlaziti na teren i popravljati stanje u pojedinim ulicama, što je slučaj bio u petak 6. januara, gdje smo konstantno zbog neodgovornih pojedinaca čistili ulice II i III prioriteta", ističe Ramić za Radiosarajevo.ba.

I pored najbolje volje vozača i rukovodilaca Zimske službe KJKP Rada, u pojedine ulice, kao što je ulica Tijesna u Općini Centar, nije bilo moguće ući, niti je specijalizirano vozilo Rada moglo razgrnuti snijeg i posuti ulice industrijskom soli, frakcijom i mokrim rastvorom zbog ostavljenog uskog prostora između objekata.

Tako je bilo i u petak, 6. januara, kada su u Bosanskoj ulici, na Alipašinom polju u C fazi, neodgovorni građani blokirali parkiranim vozilima kretanje i obavljanje poslova specijaliziranim vozilima Zimske službe KJKP Rada.

"Zakonska obaveza stanovnika jeste da čiste ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata, ali i da ne bacaju snijeg na očišćenu saobraćajnicu", još su jednom istaknuli iz KJKP Rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije