Javni prijevoz u Kantonu Sarajevo poboljšat će se do oktobra 2023. godine

5
Radiosarajevo.ba
Javni prijevoz u Kantonu Sarajevo poboljšat će se do oktobra 2023. godine
Foto: Vlada KS / Detalj s drugog sastanka Komiteta za zajedničku koordinaciju (JCC)

Drugi sastanak Komiteta za zajedničku koordinaciju (JCC) kojeg čine Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) održan je u ponedjeljak.

Na sastanku se razgovaralo o projektu za izradu plana razvoja kapaciteta za upravljanje i rad javnog prevoza u Kantonu Sarajevo, poručuju iz Službe za protokol i press KS.

Učesnici sastanka prezentovali su dosadašnje aktivnosti, kao i buduće planove u okviru ovog projekta, čiji je cilj poboljšanje usluge i modalna raspodjela javnog prevoza u Kantonu Sarajevo, smanjenje saobraćajnih gužvi, te poboljšanje kvaliteta zraka u KS.

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Kako je istaknuto na sastanku, plan je da do oktobra 2023. godine sve aktivnosti koje podrazumijevaju izradu plana sanacije i zamjene pruge, depoa i voznog parka, unapređenje upravljačkih kapaciteta operatera, kao i aktivnosti oko revidiranja propisa o javnom prevozu, budu završene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije