Oprez / Jak vjetar u Sarajevu nanio štetu: Veliko stablo bukve palo na parking!

28. 09. 2020. u 18:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 22

Veliko stablo bukve na zelenoj površini kod Zemaljskog muzeja u ulici Zmaja od Bosne obrušilo se danas usljed jakog vjetra u Sarajevu.

Stablo je prilikom pada osim na zelenu površinu dijelom krošnje palo i na obližnji parking na kojem su bili parkirani automobili.

Ekipe preduzeća Park specijalizovane za orezivanje i njegu stabala po pozivu su vrlo brzo izašle na teren kako bi uklonile dijelove obrušenog stabla najprije sa parkinga i između automobila, a potom i sa zelene površine.

"U međuvremenu još jednu intervenciju dio Parkove ekipe za sječu i orezivanje imao je na Trgu ZAVNOBiH-a gdje je također zbog vjetra došlo do obrušavanja stabla. Prilikom pada krošnja drveta završila je na pješačkoj stazi i parkiranom automobilu. Ekipe Parka izvršile su sječu i uklanjanje obrušene drve mase. Zbog sličnih vremenskih prilika koje najavljuju meteorolozi, ali i činjenice da uskoro slijedi pogoršanje vremenskih prilika i padavine preduzeće Park upućuje apel građanima da vode računa o mjestima na koja parkiraju automobile ili se kreću, odnosno da to s oprezom ili nikako ne čine u blizini visokih i starih stabala", poručili su iz KJKP Park. 

NEMA KOMENTARA