Izložba opreme službi za zaštitu i spašavanje u organizaciji Općine Centar

Fena
Izložba opreme službi za zaštitu i spašavanje u organizaciji Općine Centar
Služba civilne zaštite Općine Centar izložila je danas opremu koja služi pri zaštiti i spašavanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća, a koje djeluju u sklopu civilne zaštite Općine Centar.

Građanima su u Radićevoj ulici prezentirane aktivnosti i oprema kojom raspolažu Služba za zaštitu od požara (DVD Bjelave), Služba za medicinsku pomoć (Dom zdravlja Centar Vrazova), Crveni križ Općine Centar, Služba za spašavanje na vodi, pod vodom i u prirodi (Gorska služba spašavanja), kao i deminerski tim Federalne uprave Civilne zaštite.

"Građani se danas mogu upoznati o protivpožarnoj zaštiti, zatim o rizicima prilikom obilaska planinskih područja i tehnikama spašavanja, a  sutra će biti organizirana i praktična obuka iz pružanja prve medicinske pomoći. Posjetiocima su pružene besplatne usluge kontrole šećera u krvi i mjerenje krvnog tlaka. Osim toga, prezentirane su i metode i rad humanitarnog deminiranja, kao i praktična upotreba bespilotnih letjelica – dronova", kazao je pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar Vahid Bećirević.

Sutra će biti prikazani primjeri spašavanja sa visina, pružanje prve pomoći sa transportom, kao i gašenje požara vatrogasnim aparatima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije