Iz Vlade KS pojasnili kako će građanima Sarajeva biti umanjene cijene grijanja i za koliko

2
Radiosarajevo.ba
Iz Vlade KS pojasnili kako će građanima Sarajeva biti umanjene cijene grijanja i za koliko
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Toplane (Ilustracija)

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku da se visina računa za grijanje umanji građanima koji se griju preko KJKP Toplane.

Kao što je već poznato, Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela odluku o odobravanju umanjenja računa u iznosu od 23,55 posto za usluge centralnog grijanja KJKP Toplane – Sarajevo d.o.o., a koji su korisnicima usluge ispostavljeni za mjesec oktobar 2023. godine.

Infomaciju je na platformi X.com podijelio premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

"Upravo smo na Vladi usvojili odluku da se cijena grijanja građana koji se griju preko Toplana umanji za 23.5% za mjesec oktobar", napisao je Uk.

Naknadno je objavljeno dodatno objašnjenje ove odluke:

"Odluka o naknadnom umanjenju računa za pomenuti procent, umjesto 10 posto kako je ranije bilo najavljeno, je donesena na prijedlog Neovisnog stručnog tijela, budući na smanjenu potrošnju prirodnog gasa uzrokovanu iznadprosječnim temperaturama u navedenom mjesecu.

Shodno navedenom, korisnicima usluga KJKP Toplane – Sarajevo d.o.o., naredni račun za centralno grijanje, za mjesec novembar, će biti će umanjen za navedeni postotak (23,55 posto)", napisano je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije