Medicinari danske Hitne pomoći oduševljeni radom sarajevskih kolega

Radiosarajevo.ba
Medicinari danske Hitne pomoći oduševljeni radom sarajevskih kolega
Foto: JU ZHMP Kantona Sarajevo / Predstavnici Rescue Center Denmark u posjeti kolegama u Kantonu Sarajevo

Predstavnici Rescue Center Denmark - centri za obuku Paramedika iz Danske, bili su u posjeti hitnim medicinskim službama širom BiH. Razlog posjete bila je želja za upoznavanjem s organizacijom primarne zdravstvene zaštite u BiH s akcentom na hitne medicinske pomoći.

KS / Dobro došla, djevojčice: Radnici Hitne pomoći porodili ženu u vozilu na Ilidži
Zanimljivo / Nevjerovatne priče iz sarajevske Hitne pomoći: Od tragedije do komedije

Danska delegacija je boravila i u JU Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo polovinom ovog mjeseca te se tom prilikom upoznala sa sistemom rada, medicinskom opremom s kojom raspolažu, nivoom usluga koje pružaju našim građanima te stepenom edukacija koje su dostupne našim uposlenicima, kolegama širom BiH pa i kolegama iz regiona.

Nakon što su se upoznali s detaljima, kolege iz Danske nisu krili svoje pozitivne utiske te su istakli da je JU ZHMP Sarajevo na nivou svih priznatih svjetskih hitnih medicinski pomoći. Također su naglasili da je oprema i kadar u Hitnoj pomoći Sarajevo u rangu s njihovim standardima, ali da su naši građani u prednosti jer u timu hitne medicinske pomoći je ljekar kao šef urgentnog tima, a samim tim i paleta lijekova s kojom raspolaže sarajevski tim je puno šira.

Direktor JU ZHMP mr. sci. dr. Adem Zalihić izrazio je zahvalnost na posjeti i odanom priznanju za naš rad, te se iskreno raduje daljnjoj profesionalnoj i prijateljskoj saradnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije