Irfan Čengić objavio: Počela sanacija dijela ulice u Općini Stari Grad, vrijednost radova 257.000 KM

6
Radiosarajevo.ba
Irfan Čengić objavio: Počela sanacija dijela ulice u Općini Stari Grad, vrijednost radova 257.000 KM
Foto: Facebook / Sanacija ulice Za beglukom u starom dijelu Sarajeva

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić je jučer, 12. aprila, objavio da su počeli radovi na sanaciji dijela ulice Za beglukom u starom dijelu Sarajeva. 

Kako je objavio na svom Facebook profilu, Čengić navodi da je ovo treća ulica u nekoliko mjeseci gdje su počeli radovi na sanaciji. 

"Počeli smo radove na sanaciji dijela ulice Za beglukom - plato Širokača. Rekli su da nećemo uraditi ništa za 10 mjeseci. Jeste teško, ali ovo je već treća ulica na kojoj smo počeli radove ove sezone.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Iako smo naslijedili vrlo malo spremnih projekata, vrijedno radimo da i u ovih 10 mjeseci započnemo i realizujemo projekte.

Nakon ove tri ulice očekujem sanaciju još desetine ulica ove sezone, sve u skladu sa planom i budžetom", objavio je Čengić. 

Počela sanacija dijela ulice Za beglukom – plato Širokača, projekat vrijedan 260.000 KM Danas je počela sanacija dijela...

Objavljuje Općina Stari Grad SarajevoPetak, 12. travnja 2024.

Kako dalje kaže, trenutno su aktivna tri milionska tendera za saobraćaj. 

"Trenutno su otvorene 3 milionske javne nabavke vezane za saobraćajnu infrastrukturu:

  • Sanacija 6 ulica sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo na 6 LOT-ova
  • Rekonsturkcija puta za Barice u fazama
  • Ljetno održavanje ulica za naredne 3 godine.

Također, uskoro će Direkcija za ceste KS započeti rekonstrukciju ulice Bistrik, vrijednosti 1,5 miliona KM, cestu i trotoare uz tramvajske šine, te izraditi projekat sanacije regionalnog puta od mosta na Obhodži do raskrsnice kod Konzuma.

Počeli smo radove na sanaciji dijela ulice Za beglukom - plato Širokača. Rekli su da nećemo uraditi ništa za 10 mjeseci....

Objavljuje Irfan ČengićPetak, 12. travnja 2024.

Zahvaljujem i JP Ceste Federacije na projektu sanacije kolovoza dijela magistralne ceste M5 iznad Bistrika, u vrijednosti pola miliona KM.

Zaključena cijena Ugovora za današnje radove iznosi 257.715,90 KM, a površine cca 1.450 m2.
Iako ja lično volim kocku na putu, zbog zahtjeva građana, na ovoj lokaciji će kocku zamjeniti asfalt, dok će postojeća kocka biti iskorištena za neki od naših projekta izgradnje sportsko rekreacijskih zona", piše u objavi načelnika Irfana Čengića. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije