Irfan Čengić je zajednički kandidat Trojke za načelnika Općine Stari Grad

2
Radiosarajevo.ba
Irfan Čengić je zajednički kandidat Trojke za načelnika Općine Stari Grad
Foto: NiP / Irfan Čengić postao zajednički kandidat Trojke za načelnika Općine Stari Grad

Općinske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, Naroda i pravde i Naše stranke u Općini Stari Grad danas su u parku Atmejdan predstavile zajedničkog kandidata za načelnika Općine Stari Grad.

Kandidat stranaka Trojke je Irfan Čengić, aktuelni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom je potpisan Sporazum trojke o saradnji i djelovanju na prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo 2023.godine. Sporazumom su se potpisnici obavezali za nastavak djelovanja zasnovanog na principima i smjernicama dokumenta 'Sarajevski dogovor 2020.', kao što je to bila i praksa ove tri opštinske organizacije nakon raskida koalicije na početku mandata sa strankom bivšeg načelnika koji je napustio ovaj dogovor.

Novi nemiri: Deseci uhapšeni tokom protesta u američkim kampusima

Novi nemiri: Deseci uhapšeni tokom protesta u američkim kampusima

Sporazum je potpisan od strane predsjednika Općinskih organizacija stranka Trojke i to: predsjednika OO SDP SG Muamera Mekića, predsjednika OO NiP SG Emira Biće i predsjednika OO Naše stranke u Starom gradu Zlatana Ljuhara sa jedne i Irfana Čengića, kao kandidata za načelnika ove tri stranke sa druge strane.

"Saradnja stranaka Trojke u Općini Stari Grad od početka mandata je vrlo intenzivna i korektna, te se djelovanje naših općinskih organizacija odvija u skladu sa zajedničkim dogovorima. Samim tim, logičan slijed događaja je i zajednički kandidat za prijevremene izbore u Općini Stari Grad.

Irfan Čengić postao zajednički kandidat Trojke za načelnika Općine Stari Grad
Foto: NiP: Irfan Čengić postao zajednički kandidat Trojke za načelnika Općine Stari Grad

Smatramo da je Irfan Čengić odličan izbor jer se radi o jednoj mladoj, odvažnoj, kompetentnoj osobi koja je spremna da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima u našoj općini.

Poučeni dosadašnjim iskustvom, te cijenjeći činjenicu da već sada imamo najavljenju širu podršku određenih političkih subjekata, koristimo ovu priliku da ih pozovemo da kroz svoje djelovanje, eventualno potpisivanje određenih sporazuma pruže podršku našem kandidatu, jer ako želimo dobro našim sugrađanima, trebamo biti jedinstveni u toj borbi", izjavio je Emir Bićo, predsjednik OO Naroda i pravde Stari grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije