Investicija vrijedna 1,2 miliona KM: Škola u Dobroševićima dobila sportsku salu

Radiosarajevo.ba
Investicija vrijedna 1,2 miliona KM: Škola u Dobroševićima dobila sportsku salu
Nakon više od 60 godina postojanja, Osnovna škola u Dobroševićima prvi put je dobila sportsku salu.

Na radost brojnih učenika, njihovih roditelja i nastavnog osoblja sala je danas stavljena u funkciju, a tim povodom upriličena je i svečanost kojoj su prisustvovali brojni zvaničnici s kantonalnog, gradskog i lokalnog nivoa vlasti, predstavnici obrazovnih ustanova, učenici, njihovi roditelji i nastavnici. 

Škola u Dobroševićima izgrađena je 1957. godine i nije imala salu za sport. Časovi tjelesnog i zdravstvenog odgoja uglavnom su se odvijali u školskim hodnicima ili dvorištu.

"Kako postoji ovo naselje, građani nisu nikada imali ovakav sportski sadržaj, ovo je veliki dan za školu i građane mjesnih zajednica Dobroševići i Reljevo. Ponosni smo i radosni kad smo dočekali da imamo iste uslove kao učenici drugih škola. U njoj će se moći odvijati različite sportske aktivnosti i časovi tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Velike zasluge za ovaj projekat ima načelnik Semir Efendić. Također bi se zahvalio i ministru Elviru Kazazoviću, koji je zajedno sa Općinom izdvojio dio sredstava za ovaj projekat", izjavio je direktor škole Mustafa Busuladžić Duran Mrnđić.

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad istakao je da je u ovom naselju napravljen preporod kada je škola u pitanju, od proširenja škole, izgradnje novog dijela zgrade, pa do izgradnje sportske sale.

Radovi su koštali 1,2 miliona konvertibilnih maraka, a zajednički su ih finansirali Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije