Forto: Za SDA važniji Mustafa Busuladžić od kanalizacije u Dobroševićima

Radiosarajevo.ba
Forto: Za SDA važniji Mustafa Busuladžić od kanalizacije u Dobroševićima

Sarajevsko naselje Dobroševići je široj javnosti u posljednje vrijeme postalo poznato zbog imenovanja njihove osnovne škole po antisemiti Mustafi Busuladžiću. To je borba SDA da memorijalizira javni prostor u skladu s vlastitim svjetonazorom.

Dobroševići, kao i naselje Bojnik, koje je također u sarajevskoj općini Novi Grad, međutim, nema kanalizaciju.

"Borba Naše stranke za ta naselja ogledala se u zahtjevima da njihovi stanovnici u 21. vijeku imaju elementarne uslove za život", kaže Edin Forto, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Vijećnici Naše stranke u Općini Novi Grad pokušali su to pitanje riješiti na lokalnom nivou, ali odgovora vlasti na njihov interes nije bilo: "Mi smo ovo pitanje putem vijećnice Naše stranke u Novom Gradu Amele Topuz već postavili, ali nismo dobili nikakav odgovor osim konstatacije da ova naselja nemaju položenu osnovnu infrastrukturu za prikupljanje i odvodnju oborinskih i otpadnih voda, te da iz tog razloga nije moguće raditi kanalizacijsku mrežu", kaže Forto preko kojeg je to pitanje podignuto na kantonalni nivo.

Osim pitanja kanalizacije, stanovnici Dobroševića i Bojnika sarajevskom vodovodu plaćaju odvod otpadnih i oborinskih voda koji tu uslugu uopšte ne koriste.

Forto je pitanje kako je to moguće te kad će biti izgrađena kanalizaciona mreža u pomenutim naseljima uputio Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije