Incident u sarajevskoj katedrali: Mladići ometali nedjeljnu misu, uzvikivali 'Bajrambarećula'

53
Radiosarajevo.ba
Incident u sarajevskoj katedrali: Mladići ometali nedjeljnu misu, uzvikivali 'Bajrambarećula'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Katedrala Srca Isusova u Sarajevu

U nedjelju, 16. juna, tokom jutarnjih sati dogodio se incident u sarajevskoj katedrali Srca Isusova za koji su odgovorni nesavjesni mladići.

Incident se dogodio u 8 sati. Na jutarnjoj misi koju je predvodio katedralni župnik i profesor na KBF-u dr. vlč. Oliver Jurišić, dogodio se incident kada je skupina od tri – četiri mladića ušla u katedralu te svojim ponašanjem vrijeđala vjernike ove katoličke bogomolje, piše portal Crna-Hronika.

Oni su ušli u katedralu te kratko sjeli u zadnje klupe na desnoj strani, poslije nekog vremena, tokom propovijedi, ustali i krenuvši prema izlaznim vratima s podsmijehom povikali "Bajrambarećula" te napustili bogomolju.

Konaković nastavio prepucavanje s Dodikom: "Sinoć galamdžija, danas šaljivdžija..."

Konaković nastavio prepucavanje s Dodikom: "Sinoć galamdžija, danas šaljivdžija..."

Nakon toga mladići su istrčali iz katedrale. Nezvanično se saznaje da su svoj čin snimali kako bi se “pohvalili” svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Kontaktirali smo MUP KS kako bismo provjerili da li imaju neke informacije vezane za ovaj slučaj, a oni su nam rekli da isti nije prijavljen.

Da je ovaj incident sigurno povrijedio prave Sarajlije, govore komentari ispod objave na Instagramu. 

Nisu to mladići, to su papci”

 “Svim katolicima izvinjenje u ime pravih Sarajlija. A policija da hitno reaguje!”, “Nikada se to nije dešavalo u Sarajevu niti u jednoj bogomolji”, “Pravi Sarajlija nikada ovo ne bi uradi kao ni njegova djeca. Ovo su došlje”, neki su od komentara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (53)

/ Povezano

/ Najnovije