Ima 14 ulaznih i izlaznih traka: Zvanično otvaranje kružnog toka u naselju Pofalići

Radiosarajevo.ba
Ima 14 ulaznih i izlaznih traka: Zvanično otvaranje kružnog toka u naselju Pofalići

U subotu 16. maja s početkom u 16.30 sati bit će upriličeno svečano otvaranje novoizgrađenog kružnog toka na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života u naselju Pofalići.

Radi se o jednom od strateških projekata Općine Novo Sarajevo kojim će se poboljšati provoznost i funkcionalnost ove velike raskrsnice, te rasteretiti saobraćaj iz pravca naselja Pofalići I i II. Budući da ovaj kružni tok obuhvata 14 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka u opsegu, kao takav jedan je od najvećih kružnih tokova na području Kantona Sarajevo.

Ukupna vrijednost realizacije navedenog projekta je 1,5 miliona maraka, od čega je Općina Novo Sarajevo obezbijedila 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

Otvaranje kružnog toka bit će upriličeno povodom obilježavanja 16. maja – Dan Općine Novo Sarajevo i godišnjice Pofalićke bitke, a uz poštivanje svih epidemioloških mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom Covid-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije