Ilijaš dobio savremenu gradsku tržnicu

Radiosarajevo.ba
Ilijaš dobio savremenu gradsku tržnicu
Svečanim programom jučer je upriličeno otvorenje Gradske tržnice u Ilijašu.

Objekat se sastoji od zatvorenog i otvorenog dijela, a izgrađen je od najkvalitetnijih materijala koji se koriste u savremenoj gradnji, navodi se na zvaničnoj internet stranici Općine Ilijaš.

Dimenzije zatvorenog dijela su 20×15 metara gdje su instalirane rashladne vitrine za prodaju proizvoda animalnog porijekla. Na otvorenom dijelu tržnice, dimenzija 20×25, vršit će se prodaja voća i povrća te drugih proizvoda.

Projekat je finansiran iz budžeta Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i budžeta Općine Ilijaš, čija je vrijednost 640.000 KM.

Objekat Gradske tržnice predat je na upravljanje JKP Vodostan Ilijaš koje je i u prethodnom periodu bilo zaduženo za organizaciju pijace u Ilijašu.

Projektant objekta Gradske tržnice bila je firma Ambijenta iz Sarajeva. Nazdzor je vršila firma Project-Construct Zavidovići, a izvođač radova bila je firma Fazum-Gradnja iz Ilijaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije