Hrabri sarajevski vatrogasci svakodnevno stavljaju 'glavu u torbu' da zaštite nas

Faruk Zametica
Hrabri sarajevski vatrogasci svakodnevno stavljaju 'glavu u torbu' da zaštite nas
Petak i ponedjeljak donijeli su nevolje i mnogo posla sarajevskim vatrogascima.

Prvo je u petak u sarajevskom naselju Alipašino polje gorjela zgrada Konzuma. Kako je požar jako brzo zahvatio krov zgrade u opasnost su došli i okolni objekti, kao i stambene zgrade.

Fantastičnom reakcijom sarajevskih vatrogasaca, i profesionalaca i dobrovoljaca, požar je brzo stavljen pod kontrolu, ali su ovi mladići još jednom stavili "glavu u torbu", kako naši životi i naša imovina ne bi došli u opasnost.

Požar su gasili i s dizalice, ulazili u objekat, ali i s krova kojeg je zahvatio plamen. Nakon ove akcije javili su nam se i čitatelji portala Radiosarajevo.ba, a nisu štedjeli komplimente i pohvale na račun sarajevskih vatrogasaca.

"Kada je buknuo požar na lice mjesta su prvi izašli policajci, s par vozila. Dok su jedni ušli u objekat da evakuišu, drugi su evakuisali prostor oko same zgrade Konzuma, bilo je zaista puno ljudi, a zavladala je i panika. Pri dolasku prvih vatrogasnih ekipa vidjelo se da su potcijenili veličinu požara, došli su prvo s dva vozila, a kasnije ih je stiglo mnogo više.

U jednom trenutku su i dva policajca uzeli gas maske i boce s kisikom od vatrogasaca te ušli na glavni ulaz, jer se sumnjalo da se u zgradi nalazi još jedan zaposlenik Konzuma, tj. pripadnik zaštitarske agencije. Također, pohvale za ljude iz hitne pomoći koji su na svoju ruku preko zvučnika iz vozila davali upute građanima da zatvaraju prozore i da po mogućnosti napuste zgradu. Zaista želim pohvaliti rad i vatrogasaca, i policajaca, i ekipe hitne pomoći", napisao je u pismu jedan čitatelj portala Radiosarajevo.ba.

Jutros su vatrogasci opet imali mnogo posla. Na krov slovenačke Ambasade popeo se jedan građanin, štediša Ljubljanske banke, a vatrogasci su u saradnji s policijom tražili način da nesretnog čovjeka spuste na zemlju.

Nakon dva sata pregovora, Redžep Bajramović je savladan na krovu, a potom dizalicom spušten na tlo. Akcijom je odlično rukovodio Mustafa Ćutahija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije