Gradonačelnica Benjamina Karić: 'Osigurali smo sredstva za važne projekte, evo i koje'

5
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnica Benjamina Karić: 'Osigurali smo sredstva za važne projekte, evo i koje'
Foto: Privatni album / Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na društvenoj mreži X.com nakon sjednice Gradskog vijeća. 

Karić je na društvenoj mreži objavila: "Gradsko vijeće danas je usvojilo Rebalans Budžeta Grada Sarajeva za 2023. godinu.

Grad Sarajevo je osigurao dodatna sredstva za ulaganje u: projekte obnove vrtića – 'Kolibri' (Novo Sarajevo) i 'Agan Bostandžić' (Stari Grad), nastavak projekta rekonstrukcije, restauracije i kolorističke obrade fasada u gradu, projekat rehabilitacije za boračku populaciju na Olimpijskom bazenu Otoka, opremanje stomatološke ordincije u O.Š. 'Umihana Čuvidina' i sanaciju podova u Odjelu za radiološku dijagnostiku Opće bolnice 'Abdulah Nakaš'."

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Kako je dalje rekla, osigurana su sredstva i za podršku sigurnim kućama u BiH, obilježavanje 40 godina Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i nabavku svečanih policijskih uniformi MUP-u KS, kao i za iluminaciju fasade RTV doma te izgradnju pješačkog mosta u ulici Bihaćka kod DZ 'Omer Maslić'.

"Zahvalna sam predsjedavajućem gradskog vijeća Jasminu Ademoviću i svim gradskim vijećnicama i vijećnicima za kvalitetnu i uspješnu sjednicu", napisala je na kraju objave Benjamina Karić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije