Gradonačelnica Benjamina Karić najavila velike projekte za Grad Sarajevo u 2023. godini

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

BendŽamina IzmedŽu jave i sna

“Vjerujem da postoji više stvari koje čine realnost i svijet oko mene, u koje niko drugi ne vjeruje.”

Postavljena “gradonačelnica”

Kad Ona uzme stvar u svoje ruke, onda je to već velika stvar.

vidi nama naše

lijepe salkićeve šćeri!

To

Sto se ovdje naziva veliki projekat u svijetu se sagradi za sedam dana.

ma ista ramiz salkić

mus li man ski ljepotan i čuveni mudrac!!

w

hoce li bit sta od bob staze na trebevicu konacno??

AsAsova

Imal sta o sportu ??? Zvanicno smo ga ugasili i sveli na a*****ski nivo ? Cemu spomenici i ljepota ako svi pobjegnu iz smoga, sivila, depresije ?? Plan vam je da samo turisticki dolazimo ?

Kosta podosta, ne sluzi nicemu.

hoce li bit sta od bob staze na trebevicu konacno?? ka w ................ Sta ce ti to?? Ako je za profi sport, ja ti ovdje garantiram da BiH nikad nista nece predstavljat u tom sportu. Ako je za a*****sku uporabu, OK, ali znas li koliko ce te kostat jedna voznja (u pratnji specijaliste, razumije se...)? Doc ce nedjeljom uvrhglave 20 bogatih Sarajlija i to je bilo to. Kazem ti, ne isplati se.

Smog ce nestat kad kruta goriva nestanu.

................ Sta ce ti to?? Ako je za profi sport, ja ti ovdje garantiram da BiH nikad nista nece predstavljat u tom sportu. Ako je za a*****sku uporabu, OK, ali znas li koliko ce te kostat jedna voznja (u pratnji specijaliste, razumije se...)? Doc ce nedjeljom uvrhglave 20 bogatih Sarajlija i to je bilo to. Kazem ti, ne isplati se. ka Kosta podosta, ne sluzi nicemu. ........................ Dok god jaro hajca na tzv. ¨chumur¨, smoga ce biti. I to je gore nego fauvejac iz 1995, vise zagadjuje.

***

Hoces li nam i ovog 31.12. cestitati novi kalendar ili ces smisliti neki novi gaf? Mozda da nam cestitas novu hidzretsku godinu?

w

................ Sta ce ti to?? Ako je za profi sport, ja ti ovdje garantiram da BiH nikad nista nece predstavljat u tom sportu. Ako je za a*****sku uporabu, OK, ali znas li koliko ce te kostat jedna voznja (u pratnji specijaliste, razumije se...)? Doc ce nedjeljom uvrhglave 20 bogatih Sarajlija i to je bilo to. Kazem ti, ne isplati se. ka Kosta podosta, ne sluzi nicemu. Ti znas da bob staza u svijetu, a pogotovo u ovom djelu evrope, nema bas puno? Znas da takmicari iz drugih zemalja vec dolaze na ovu nasu i treniraju cak i takva kakva jest? Znas da samo jedan spust kosta na desetine eura? Znas da je prije rata taj objekat bio jedan od rijetkih olimpijskih koji su zapravo donosili zaradu? Znas da jedan od sest takmicara koji su nas predstavljali na olimpijadi 2022 upravo sankas, a one ratne 1994 smo imali i sankase i bob tim na olimpijadi? Samo zato sto netreba tebi ili meni nemozes reci da nepostoji potreba i finansijska opravdanost.

Slusaj, nesto sumnjam da je tu napravljen

Ti znas da bob staza u svijetu, a pogotovo u ovom djelu evrope, nema bas puno? Znas da takmicari iz drugih zemalja vec dolaze na ovu nasu i treniraju cak i takva kakva jest? Znas da samo jedan spust kosta na desetine eura? Znas da je prije rata taj objekat bio jedan od rijetkih olimpijskih koji su zapravo donosili zaradu? Znas da jedan od sest takmicara koji su nas predstavljali na olimpijadi 2022 upravo sankas, a one ratne 1994 smo imali i sankase i bob tim na olimpijadi? Samo zato sto netreba tebi ili meni nemozes reci da nepostoji potreba i finansijska opravdanost. ka w .................. jedan ozbiljan business case. Sve je to fino sto oni dolaze trenirat, i placat ce oni, ali treba izracunat rentabilnost. Koliko oni placaju, a da ne pobjegnu negdje drugo, gdje ce biti jeftinije, a koliko je investicija, te mozda i ono najvaznije, kolika su odrzavanja, ukljucno i na pratecoj infrastrukturi.... Stihija nije dobra za biznis. Ali nista ne kazem, mozda je i isplativo! Samo kazem da treba doobro proanalizirat.

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

***

***

w

.................. jedan ozbiljan business case. Sve je to fino sto oni dolaze trenirat, i placat ce oni, ali treba izracunat rentabilnost. Koliko oni placaju, a da ne pobjegnu negdje drugo, gdje ce biti jeftinije, a koliko je investicija, te mozda i ono najvaznije, kolika su odrzavanja, ukljucno i na pratecoj infrastrukturi.... Stihija nije dobra za biznis. Ali nista ne kazem, mozda je i isplativo! Samo kazem da treba doobro proanalizirat. ka Slusaj, nesto sumnjam da je tu napravljen Gradnja nove bob staze na proteklih par olimpijada je kostala i preko $100 miliona, popravak nase je daleko, daleko jeftiniji. Ostale staze (njih 16 sve skupa u svijetu) su u zemljama sa daleko visim standardom i nema sanse da mogu biti jeftinije od nas. Blizina grada takodjer cini citavu logistiku puno laksom.

/ Najnovije