Gradnja mega-projekta na Trebeviću: Građani neprijatno iznenađeni - ogroman komad šume je nestao

9
Radiosarajevo.ba
Gradnja mega-projekta na Trebeviću: Građani neprijatno iznenađeni - ogroman komad šume je nestao
Foto: Facebook / Građani traže odgovore šta se to gradi na Brusu

Na planini Trebević, u neposrednoj blizini centra Sarajeva, nedavno je najavljena gradnja stambenog kompleksa Trebević Hills, a prodaja stanova je već počela.

Osim toga, ovih dana postavljena je i tabla na lokaciji na kojoj će se graditi objekat.

Objekat će se graditi na lokaciji uz glavnu cestu, između Sunnylanda i hotela Pino.

Ministar Ramo Isak uvjeren: 'Rata u Bosni i Hercegovini neće biti'

Ministar Ramo Isak uvjeren: 'Rata u Bosni i Hercegovini neće biti'

Investitor obećava jedinstvenu priliku za život u luksuznom okruženju sa spektakularnim panoramskim pogledom na grad Sarajevo.

Lokacija nudi tri lamele, od kojih su dvije namijenjene stambenoj upotrebi, dok je treća hotel apart namijenjen za izdavanje.

S druge strane građani su razočarani.

Građani traže odgovore šta se to gradi na Brusu
Foto: Facebook: Građani traže odgovore šta se to gradi na Brusu

Na Facebook stranici Građanska inicijativa za bolje i ljepše Sarajevo objavljen je zanimljiv komentar "Šta se to gradi na Brusu?"

Ova građanska inicijativa okuplja sve građane Sarajeva bez obzira na vjerska, ideološko-politička uvjerenja, pod uvjetom da imaju za cilj bolje i ljepše Sarajevo i bolji i ljepši život, nas građana, u njemu.

"Ima li možda neko informaciju, šta se ovo “dešava” (gradi) na Trebeviću, odmah uz šetnicu za Brus? Jučer sam se jako neprijatno iznenadila - ogroman komad šume je nestao", navodi se u opisu posta, uz koji je objavljeno nekoliko fotografija, koje možete pogledati u našoj galeriji.

Posted by Marianna Muhtari on Monday, September 4, 2023

Mnogi građani su dali svoj komentar...

"I investitori iz inozemstva su odjednom vrle Sarajlije! Oko žičare nered, putevi od težine koju sada trpe propali, odronjeni odmah oko žičare, jučer sam išla. Oko same žičare ljudi pitaju za orijentaciju gdje šta ima za djecu, za odrasle, možda ima prospekt!? Potpuno nepripremljeno za pokazati gostu koji dođe, osim kafane na vrhu" Žičare!"", jedan je od komentara.

Drugi komentar kaže:

"Kompletan Brus je prodat, urađena parcelizacija za vikendice, placevi rasprodati sve do posljednjeg, još prošle godine ako se ne varam. Bilo je upravo tih placeva na PiKu po 50.000 KM. Neko je/će fino zaradio/ti."

Građani traže odgovore šta se to gradi na Brusu
Foto: Facebook: Građani traže odgovore šta se to gradi na Brusu

Zatim piše...

"Ja imam dojam da se svjesno devastira šuma na padinama prema gradu. I ja sam tako bila šokirana. Svjesna sam zašto to rade ovi iz RS, ali zašto u tome grad Sarajevo učestvuje to ne razumijem. Sve što se gore radi su investitori iz Sarajeva i njihovi tobožnji partneri iz inostranstva. Šta to znači za klimu u samom gradu i pogled na zelenilo i borovu šumu to ćemo tek vidjeti a i vidimo na primjeru onog monstruma koji je već nikao", treći je komentar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije