Građani odali počast Selmi i Editi ispred Zemaljskog muzeja

Radiosarajevo.ba
Građani odali počast Selmi i Editi ispred Zemaljskog muzeja
Prošlo je tačno pola godine otkako su studentice Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu.

Više stotina građana, prijatelja i kolega okupilo se  ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, na mjestu gdje su  tragično stradale ove dvije studentice, kako bi obilježili šest mjeseci od stradanja.

Članovi porodica, prijatelji i profesori položili su cvijeće na mjesto pogibije, a mnoštvo okupljenih u tišini je iskazalo svoju tugu koja je i danas, 6 mjeseci nakon tragedije, i dalje neizmijerna.

"Pokažimo zajedno da nisu zaboravljene i da je cijeli sistem zakazao u čuvanju ova dva mlada života od sarajevskih ulica", istaknuli su organizatori ovog mirnog okupljanja u svom pozivu. "Najvažnije od svega, pokažimo da smo uz njihove porodice, da pažljivo pratimo sudski proces i do kraja insistiramo na najstrožim zakonskim kaznama", naglasili su. 

Podsjećamo, desetog oktobra prošle godine oko 21.35 sati Sanjin Sefić je vozio Golf 6 ulicom Zmaja od Bosne iz pravca Pofalića prema Marijin-Dvoru i kretao se brzinom od oko 105 kilometara na sat kada je usmrtio Selmu i Editu koje su u tom trenutku prelazile raskrsnicu na pješačkom prijelazu.

Dan nakon tragične nesreće, klupe u kojima su Selma i Edita slušale predavanja iz oblasti psihologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu ostale su prazne, a njihove kolege i profesori bili su šokirani i tužni. Od tada ne daju da njihovo ime i slučaj padne u zaborav, stoga su se i danas okupili na mjestu stradanja svojih kolegica kako bi im odali počast.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije