Grad Sarajevo poklonio ramazanske topove općinama Visoko i Kiseljak

Radiosarajevo.ba
Grad Sarajevo poklonio ramazanske topove općinama Visoko i Kiseljak
Foto: Grad Sarajevo / Skaka uručio ramzanske topove općinama Visoko i Kiseljak

Grad Sarajevo nastavio je sa poklanjanjem ramazanskog topa širom Bosne i Hercegovine. Gradonačlenik Abdulah Skaka danas je obišao općine Visoko i Kiseljak i uručio im ramazanske topove koji se već godinama koriste u glavnom gradu.

„Od danas će ramazanski top označavati kraj posta i u Visokom i Kiseljaku, a od početka ramazana top se čuje i u Hadžićima i Fojnici. Nastavljamo sa oživljavanjem lijepe tradicije i jedinstvene turističke atrakcije u bosanskohercegovačkim čaršijama“, kazao je Skaka.

Pucanje topa već je tradicionalan način obilježavanja kraja ramazanskog posta kako u Sarajevu, tako i u BiH. Grad Sarajevo kroz svoje projekte nastoji da tradiciju glavnog grada oživi i širom Bosne i Hercegovine.

„Ovakav način označavanja početka iftara postao je neodvojivi dio našeg identiteta i razamanskog ugođaja u glavnom gradu BiH, a već sada tu praksu oživjeli smo u velikom broju bh. gradova. Važno je da se naša tradicija, naš ramazan, ali i Bošnjaci i naša Bosna čuju, vide i osjete što snažnije i što više na svakom pedlju ove zemlje“, kazao je Skaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije