Projekti / Grad Sarajevo osigurao nesmetan saobraćaj: U funkciji druga cijev tunela Ciglane

19. 10. 2020. u 13:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 34

Grad Sarajevo i Općina Centar realiziraju projekt sanacije jednog od najvažnijih saobraćajnih objekata u urbanom dijelu grada - tunela u sarajevskom naselju Ciglane, čime se značajno doprinosi sigurnosti u odvijanju saobraćaja.

Za vrijeme izvođenja radova, u funkciju se stavlja druga cijev tunela, čime će se eliminisati gužve, a saobraćaj će se moći nesmetano odvijati.

„Od danas se saobraćaj na lokaciji ciglanskog tunela odvija u drugoj, obnovljenoj cijevi dok se postojeći ne rekonstruira i ne dobije novi izgled, signalizaciju, rasvjetu. Ovo je bio dugogodišnji infrastrukturni, cestovni problem. Važno je da stavljanjem u funkciju druge cijevi osiguramo da se saobraćaj odvija bez ikakve obustave“, istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te još jednom zahvalio Općini Centar i načelniku Nedžadu Ajnadžiću na sufinansiranju projekta i kontinuirano dobroj saradnji.

Tunel Ciglane je u izuzetno lošem stanju, a predviđeni radovi su sanacija zidova, modernizacija rasvjete, vertikalna i horizontalna signalizacija, te postavka reflektirajućih tijela na kolovozu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)