Godišnjica svečanog otvorenja trotoara ispred Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Godišnjica svečanog otvorenja trotoara ispred Predsjedništva BiH
Prije godinu dana u Sarajevu je upriličeno svečano otvorenje trotoara ispred Predsjedništva BiH.

Podsjećamo vas, 23. novembra su sarajevski novinari, na poziv iz Predsjedništva BiH bili u radnom obilasku pločnika, koji je obnavljan nekoliko mjeseci. Sve je to izazvalo veliku pažnju javnosti, proteste, a priča je čak dospjela i na BBC.

Svečanom otvaranju su prisustvovali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, kao i predstavnici Direkcije za puteve KS-a.

Tom prilikom, načelnik Ajnadžić je u svom svečanom govoru prisutnim građanima poručio da je izgradnja ovog trotoara tek početak velikih radova koji će osigurati potrebnu sigurnost svim pješacima na prostoru ove općine.

Također, na okupljanju povodom svečanog obilaska trotoara ispred Predsjedništva BiH okupilo se i nekoliko građana. Neki od njih su nosili transparente, a jedan građanin je priredio i performans.

Podsjećamo, mediji su za današnje svečano otvaranje trebali doći 15 minuta ranije u zgradu Predsjedništva BiH, iz sigurnosnih razloga.

Tim povodom bura komentara preplavila je   Twitter i Facebook, čiji su se korisnici doslovno zezali na račun "političara koji otvaraju trotoar kao da je nuklearna elektrana".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije