Francuska daje novac za razvoj Jahorine i Bjelašnice: Organizirat će se i EYOF

Fena
Francuska daje novac za razvoj Jahorine i Bjelašnice: Organizirat će se i EYOF
Francuska vlada je odlučila pomoći sa 885.000 KM razvoju skijaških centara na Jahorini i Bjelašnici, olimpijskim planinama kod Sarajeva, saopćeno je iz francuske ambasade u Bosni i Hercegovini.

Ova podrška će omogućiti Bosni i Hercegovini da u najboljim uvjetima organizuje Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) 2019. godine, ali i da dugoročno osnaži razvoj zahvaljujući planinskom turizmu.  

Grupacija «Cluster Montagne», koja okuplja sve francuske firme specijalizirane u uređenju skijaških centara, radit će zajedno s bh. vlastima u realizaciji ovog projekta.

Zahvaljujući ovoj pomoći francuske vlade, konzorcij OREX Loisirs - EGIS - CNA-MO, član grupacije Cluster Montagne, realizirat će investicijski plan.  

U cilju ozvaničenja saradnje, direktor OREX Loisira Philippe Lebrasseur boravit će u Bosni i Hercegovini od 30. januara do 1. februara, kada će potpisati sporazume s vlastima Kantona Sarajevo i Republike Srpske u prisustvu francuske ambasadorice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije