Edo Selimić: Ništa nismo dogovorili, nastavljamo štrajk

J. Ć.
Edo Selimić: Ništa nismo dogovorili, nastavljamo štrajk
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Edo Selimić

Sastanak između pregovaračkog tima Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu je završen. 

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo prim. dr. Edo Selimić.

"Sastanak je završen, a mi se nismo uspjeli dogovoriti. Kako smo i ranije govorili, mi imamo svoje zahtjeve, a oni tvrde kako nemaju novca. U ponedjeljak u 8. 30 sati imamo ponovo sastanak sa 'šestorkom', pa ćemo vidjeti šta će se dalje odvijati", kazao je Selimić.

Kazao nam je da ljekari i medicinski radnici u Kantonu Sarajevo neće prekinuti štrajk dok vlast ne ispuni njihove uvjete. 

Nastavak pregovora između Vlade KS-a i zdravstvenih radnika

U Sarajevu se danas nastavljaju pregovori Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu kantona, nakon kojih bi trebalo biti poznato hoće li štrajk, pokrenut 2. septembra, biti prekinut. Ljekari i medicinski radnici u Kantonu Sarajevo neće prekinuti štrajk dok, kako poručuju, vlast ne ispuni njihove uslove.

Podsjetimo, oko 3.000 članova Sindikata mjesecima traži donošenje kolektivnog ugovora o radu kao osnovnog dokumenta koji garantira prava radnicima.

Zdravstveni radnici zahtijevaju i povećanje satnice te korekciju koeficijenata. Nakon toga plaća spremačice trebala bi biti viša za 110 maraka, medicinskim sestrama za 220, a doktorima specijalistima za 440 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije