Edin Forto: Podnošenje apelacije Ustavnom sudu ugrožava sve korisnike

Radiosarajevo.ba
Edin Forto: Podnošenje apelacije Ustavnom sudu ugrožava sve korisnike
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je da podnošenje apelacije Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Nacrta budžeta Kantona Sarajevo, po zahtjevu kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini, može uticati na obustavu izvršenja budžeta i ugroziti sve budžetske korisnike uključujući i Univerzitet u Sarajevu koji je na trezorskom poslovanju.

"Baš kao što je Hrvatska demokratska zajednica na nivou Federacije BiH blokirala budžet te životno ugrozila najosjetljivije kategorije, uključujući i penzionere, SDA ovog puta pokušava da to radi sama na nivou Kantona Sarajevo", istakao je u saopćenju.

Forto je istakao da su najviše zbog Univerziteta u Sarajevu insistirali da se budžet usvoji do kraja januara.

"Unatoč njihovom potezu, na sutrašnjoj sjednici Skupštine Kantona planirali smo usvajanje budžeta, a njegov rebalans na proljeće. Ne bojim se ovoga što oni rade. Ovo je još jedna situacija u kojoj se pokazuje koliko je ko državotvoran", zaključio je Forto, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije