Djeca, roditelji i djelatnici Caritasa zajedno darovali ljude u potrebi

0
Radiosarajevo.ba
Djeca, roditelji i djelatnici Caritasa zajedno darovali ljude u potrebi
Foto: Caritas.ba / Caritas uručio darove

U naljepšem i najsvečanijem adventskom razdoblju godine kada posebnu pažnju posvećujemo darivanju, ljubavi i zajedništvu, roditelji i dječica PU "Dječji vrtić Sveta Obitelj", Caritasov Produljeni boravak / Obiteljsko savjetovalište i djelatnici zajedničkim snagama pripremili su darove za sve one u potrebi, saopćeno je iz Caritasa.

Ukupno je prikupljeno 345 paketića koji su u proteklom razdoblju dostavljeni u Višegrad, Pazarić i Drin u Fojnici.

Početkom januara ove godine, a uoči pravoslavnog blagdana Božića, djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i PU "Dječji vrtić Sveta Obitelj" posjetili su JU Dom za lica sa invaliditetom u Višegradu.

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

U ovoj ustanovi nalaze se žene s posebnim potrebama iz cijele BiH. Dostavljeno je ukupno 190 paketića koji su izmamili iskrene osmijehe, sreću i toplinu. Djelatnici Caritasa VN imali su priliku i družiti se s korisnicama ustanove i uživati u ugodnom druženju i blagdanskoj atmosferi.

U srijedu 15. februara 2023., a povodom Dana ljubavi – Valentinova, djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i PU “Dječji vrtić Sveta Obitelj” posjetili su JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić te Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin – Fojnica.

Djelatnike Caritasa VN i vrtića u Pazariću je srdačno dočekala predstavnica ustanove Sabina Ćajić koja je pokazala prostorije ove ustanove. Djelatnici su imali priliku i upoznati nekoliko korisnika koji zrače posebnom vedrinom, toplinom i ljubavlju. U Pazariću se trenutno nalazi 339 korisnika, od kojih je ukupno 34 djece. Zavod u Pazariću dobio je 58 paketića za djecu, 320 smokija i 320 bananica.

Karitas BiH upozorio: Zloupotrebljava se materijal za pomoć Turskoj i Siriji

Karitas BiH upozorio: Zloupotrebljava se materijal za pomoć Turskoj i Siriji

Prilikom dolaska u Drin, posjetitelje je pozdravila i dočekala predstavnica ustanove Melisa Pubović. Drin trenutačno brine za 490 korisnika, od najmlađe do najstarije populacije.

Kao i u Pazariću, predstavnici Caritasa VN imali su priliku vidjeti prostorije Zavoda, upoznati nekoliko korisnika i njihove dnevne navike te posjetiti kreativne radionice gdje korisnici svakoga dana izrađuju različite predmete za svakodnevnu uporabu. Drin je ukupno dobio 97 paketića za djecu.

Različitosti među ljudima samo su spona za nesebičnu ljubav i toplinu koja nas svakoga dana iznova spaja. Svi oni koji su ovom prilikom dali svoj doprinos, zauzvrat su dobili pregršt toplih zagrljaja i motivirajućih riječi za daljnje karitativno djelovanje.

“Ustinu je bio poseban osjećaj kročiti sobama gdje žive ta bića prepuna ljubavi, topline i vedrine, a još posebniji osjećaj bio je vidjeti osmijehe na licima koji smo zajedničkim snagama uspjeli izmamiti.

Blagdani Božića i Valentinova bili su nam povod da putem prigodnih darova ostavimo djelić ljubavi i dobrote svakom korisniku. U razgovoru s predstavnicama ustanova Sabinom i Melisom pokušali smo prikupiti podatke o svemu što im je jako potrebno za održavanje normalnog životnog tempa korisnika. Kao povratnu informaciju dobili smo nekoliko stvari koje bi im bile od pomoći, a to su: posteljine, odjeća, pelene, sredstva za osobnu higijenu (šamponi, sapuni, vlažne maramice)…” rekla je Dragana Peka-Guska, djelatnica PU DV "Sveta Obitelj”.

Za sve one koji su u mogućnosti, neka ova zajednička akcija djece, roditelja i djelatnika bude motivacija za činjenje dobrih djela onima kojima je to najpotrebnije.


"U ime Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i vrtića “Sveta Obitelj” zahvaljujemo se svim roditeljima i dječici koji su nesebično sudjelovali u ovoj humanitarnoj gesti i još jednom pokazali svoje dobro i veliko srce", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije