! / Delegacije Caritasa Europa i Caritasa Austrije borave u posjeti BiH

05. 03. 2021. u 10:53:00 Fena

Shares: 0

Delegacija Caritasa Europa i Caritasa Austrije koju predvodi mons. Michael Landau u posjeti je Bosni i Hercegovini od 4. do 7. marta radi upoznavanja s aktualnom migrantskom krizom i djelatnošću mreže Caritasa u BiH.

Održan je sastanak sa veleposlanicima u BiH, kardinalom vrhbosanskim Vinkom Puljićem i mrežom Caritasa u Bosni i Hercegovini, u rezidenciji vrhbosanskog nadbiskupa.

Prisustvovali su kadrinal Puljić koji je i predsjednik Caritasa BiH, mons. Tomo Knežević, direktor Caritasa BiH, mons. Michael Landau, predsjednik Caritasa Europa i Caritasa Austrije te Silvia Sinibaldi, direktorica za humanitarne poslove Caritasa Europa.

Kako je najavljeno, delegacija će posjetiti migrantske centre u regiji Bihać (Lipa, Sedra) i Ušivak kod Sarajeva.

Caritas u Bosni i Hercegovini aktivan je na svim razinama od maja 2018. godine u pružanju pomoći tOkom migrantske krize u Bosni i Hercegovini. U posljednje vrijeme, zbog pogoršane situacije, posebno u kampu Lipa kod Bihaća, od kraja prošle godine došlo je do velikog zanimanja cijele Europe o situaciji s migrantima u Bosni i Hercegovini.

Brojne organizacije Caritasa širom svijeta (Italija, Austrija, Švicarska, Sjedinjene Američke Države, Slovenije, Španjolske, Poljske, Njemačke i drugi) aktivno rade na prikupljanju materijalne pomoći kako bi se kroz projekte Caritasa u BiH pomoglo u rješavanju ove krize.

Na ovaj način Caritas u Bosni i Hercegovini pomaže u aktuelnoj situaciji u suradnji s drugim humanitarno-karitativnim organizacijama, domaćim i stranim.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA