Djeca i mladi Velešića dobili novi prostor za igru: Projekt od 260.000 maraka

0
Radiosarajevo.ba
Djeca i mladi Velešića dobili novi prostor za igru: Projekt od 260.000 maraka
Foto: Općina Novo Sarajevo / Djeca i mladi Velešića dobili novi prostor za igru

Otvoreno je rekonstruirano sportsko igralište u okviru Srednje škole za saobraćaj i komunikacije u Velešićima. Radi se o dva velika igrališta namijenjena za fudbal, rukomet, tenis, košarku i odbojku, a sanacija je podrazumijevala sanaciju tribina i postavljanje nove ograde.

Svečanom otvaranju prisustvovali su načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, menadžment škole, te predsjedavajuća i vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Riječ je o zajedničkom projektu Općine Novo Sarajevo i Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS čija je vrijednost od 260.000 KM.

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Na novim terenima danas su prvi zaigrali mladi talenti KK “Bosna” i Omladinskog pogona FK “Željezničar”.

U svom obraćanju, općinski načelnik Tanović  kazao je kako će ovaj kompleks koristiti ne samo djeca koja pohađaju ovu srednju školu, već i djeca iz Velešića i okolnih naselja koja inače dolaze na ove sportske terene u svoje slobodno vrijeme.

Djeca i mladi Velešića dobili novi prostor za igru
Foto: Općina Novo Sarajevo: Djeca i mladi Velešića dobili novi prostor za igru

"Obaveza škole je bila da izradi projektnu dokumentaciju, a Općina je pored toga što je sufinansirala realizaciju ovog projekta, bila zadužena za implementaciju projekta, te je obezbijedila i stručni nadzor nad izvođenjem radova.

U okviru investicionog održavanja školskih igrališta, u toku su radovi i na rekonstrukciji sportskog igrališta Treće gimnazije, a i ovo igralište će biti osposobljeno za više različitih sportova, te za djecu i omladinu, ne samo ove škole, već i obližnjih naselja", naveli su iz Općine Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije