Dijelovi Sarajeva i danas bez vode: Popravke kvarova u 15 ulica i naselja

Radiosarajevo.ba
Dijelovi Sarajeva i danas bez vode: Popravke kvarova u 15 ulica i naselja
Agonija s popravkama i nestašicom vode u glavnom gradu Bosne i Hercegovine se nastavlja i danas, pa će tako bez vode veći dio dana biti 15 ulica i naselja u Sarajevu.

kako je saopćeno iz Kantonalnog javngo preduzeća Vodovod i kanalizacija, danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Isaka Samakovlije na više adresa, Hasana Bibera na više adresa, Oteška, Gornji Velešići  na dvije adrese, Potoklinica, Gornja Jošanica I, Muje Šejte na dvije adrese, te polaganje cjevovoda  Aleksandra Puškina i prebacivanja priključaka u ulici Orlovača, izrada  priključka Bistrik, vezivanje cjevovoda Karpuzova Logavina

Tokom opravke  pobrojanih  kvarova,  dolazit  će do poremećaja u vodosnabdijevanju  u slijedećim ulicama / naseljima: Oteška, Naselje Otes, Bistrik, Aleksandra Puškina, Karpuzova, Logavina, Gornja Jošanica I, Muje Šejte, Nebočaj, Velešići Gornji, Potoklinica.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Velikokladuška, Reisa Džemaludina Čauševića, Hekim Ogul Alipaše, Eniza Cocalića.

Za danas su planirani radovi u zoni vodosnabdijevanja rez. Kobilja glava u ulicama  Hasana Bibera i Isaka Samokovlije  i doći će do prekida u vodosnabdijevanju za naselja Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije.

Očekuje se stabilizacija u vodosnabdijevanju do 16 h.

Obzirom na dalji pad raspoloživih količina vode, u toku dana od 11h do 15h vršit će se preraspodjelu vode iz glavnih rezervoara : Mojmilo, Kobilja Glava, Igman.

U planiranom terminu doći će do obaranja pritiska i poremećaja u vodosnabdijevanju u naseljima koja se snabdijevaju sa ovih rezervoara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije