DF: Ulicu Azize Šaćirbegović preimenovati u Ulicu generala Šibera

Radiosarajevo.ba
DF: Ulicu Azize Šaćirbegović preimenovati u Ulicu generala Šibera
Demokratska fronta Novo Sarajevo preko svojih izabranih vijećnika i zastupnika u općini i kantonu uputit će inicijativu o promjeni naziva ulice Azize Šaćirbegović u ulicu generala Stjepana Šibera.

Kako se navodi u saopćenju Demokratske fronte Novo Sarajevo, sve patrotske snage koje putem političkih stranaka participiraju u Općinskom vijeću Novo Sarajevo trebaju podržati ovakvu inicijativu, budući da je općina Novo Sarajevo kao jedna od općina koja je najviše stradala u agresiji na BiH i koja je simbol herojskog otpora, zaslužila da se po
ovakvom heroju mora nazvati jedna od najvažnijih ulica u Novom Sarajevu.

General Stjepan Šiber je čovjek koji je među prvima stupio u redove tadašnje Teritorijalne obrane RBiH, a kasnije Armije RBiH, nesebično se angažirajući u obrani naše zemlje od agresije i ostajući do kraja dosljedan tekovinama i vrijednostima te borbe.

S obzirom da je lik i djelo generala Šibera svima u ovom gradu i državi nadaleko poznato, za razliku od lika i djela Azize Šaćirbegović, te da ime Stjepana Šibera nadilazi ideološke razlike koje postoje kod različitih političkih stranaka u Sarajevu u slučaju drugih preimenovanja naziva ulica ili škola, Demokratska fronta Novo Sarajevo smatra potpuno opravdanim usvajanje ovakve inicijative.

"Ukoliko političke stranke koje participiraju u OV Novo Sarajevo smatraju važnim da i Aziza Šaćirbegović ima određeni značaj za Općinu Novo Sarajevo ili državu BiH predlažemo da se neka manje frekventna i naseljena ulica u Sarajevu", navodi se u saopćenju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije