DF o poskupljenju grijanja: Čudna matematika udara na inteligenciju

Radiosarajevo.ba
DF o poskupljenju grijanja: Čudna matematika udara na inteligenciju
Iako je još u junu Vlada Kantona Sarajevo uvećala cijenu grijanja za 12,64 posto, a zatim je u augustu "snizila" za 2,54 posto, što je uvećanje za cca. 10 posto, tek uz ove račune su građani osjetili to "po džepu".

Tako je reagirala Demokratska fronta na povećane račune za mjesec oktobar koji su građanima stigli iz sarajevskih Toplana.

Ciljano odabrano donošenje takve odluke u periodu nižih računa, gdje uvećanje za 2-3 KM i nije bilo primjećeno od građana, ovih dana je ono glavna tema, navode iz DF-a.

Odluka je donesena 21. juna, a na internet stranici Vlade KS-a piše ovako: 

Vlada je, nakon što je na njeno traženje Neovisno stručno tijelo analiziralo i ponudilo nove kalkulacije visine ove cijene, donijela novu Odluku o visini tarifnih stavova, tj. visini cijene centralnog grijanja koja će od 1. augusta 2017. godine biti veća za 12,64 posto i koja će se primjenjivati do 31.12.2017. godine. (!?) 

Iz ovog proizilazi da je cijena od 1. augusta viša za 12,64 posto, onda umanjena za 2,54 posto retroaktivno, a primjenjivat će se od 1. decembra. 

A povećanje u novembru, za oktobarsku potrošnju. 

Ovdje, osim udara na džep, udara se i na inteligenciju, jer je ovo čudna neka matematika, a sve na štetu građana, navode u saopćenju.

Podsjećamo, Vlada KS-a je uskladila cijenu centralnog grijanja za 2017. godinu tako što je donijela Odluku o povećanju cijene centralnog grijanja za sve kategorije korisnika za 9,8 posto sa primjenom od 1. augusta 2017. godine, na što je reagirala Demokratska Fronta saopćenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije