Dennis Gratz: Tražimo smjenu komesara policije ili ostavku premijera KS-a

Fena
Dennis Gratz: Tražimo smjenu komesara policije ili ostavku premijera KS-a
Brojni politički subjekti i javne ličnosti reagirale su sinoć nakon saobraćajne nesreće ispred Historijskog muzeja, u kojoj su tragično stradale dvije studentice, a među njima je i Naša Stranka na čelu s Dennisom Gratzom.

Ovaj politički subjekt zahtijeva od premijera Vlade Kantona Sarajevo, Elmedina Konakovića da pokrene proceduru za smjenu komesara policije, nakon još jednog stravičnog dvostrukog ubistva automobilom koje se dogodilo sinoć kod Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

"Ako oni koji su direktno odgovorni za sigurnost u Sarajevu ne budu smijenjeni, Naša stranka će pokrenuti proceduru za smjenu Vlade KS-a, zbog neodgovornog odnosa, inertnosti i manjka strategije u borbi protiv rastućeg stepena kriminaliteta", ističu iz ove stranke. 

Predsjednik Glavnog odbora Naše stranke Dennis Gratz napomenuo je da statistika pokazuje da više od 80 posto krivičnih djela u KS-u počini stotinjak osoba koje su već deceniju i duže poznata policiji.

"Oni su višestruki povratnici u kriminal i svejedno slobodno haraju našim ulicama. Problem je u političkoj kulturi koja decenijama ne čini ništa po ovom pitanju", kazao je Gratz.

Dodao je da upravo to ima za posljedicu da ova tolerirana i neadekvatno kažnjena manjina, koja uvjetne kazne ili sudske nagodbe shvata kao dozvolu, pa čak i ohrabrenje za nastavak bavljenja kriminalom, nastavlja nesmetano maltretirati građanke i građane Sarajeva

Gratz napominje da Konaković, po ko zna koji put u prethodne dvije godine, ponavlja kako će se pozabaviti ovim problemom, dok stanje na ulicama dokazuje sasvim suprotno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije